woensdag 31 augustus 2011

Iquitos info

Iquitos
Iquitos is een grote stad in de Amazone Jungle. Het is er altijd drukkend warm, het regent veel en langdurig en de straten zijn gevuld met mototaxis. Het ligt aan de voet van de machtig grote Amazone rivier. De stad ligt midden in het oerwoud en is daarom niet te bereiken met de auto. Je kunt er alleen komen met het vliegtuig vanaf Lima of met de boot vanaf Pucallpa of vanaf Yurimaguas. Vanuit Iquitos kun je tal van verschillende jungle tochten maken. Je kunt per boot naar verschillende jungle lodges reizen en vanuit daar de jungle ontdekken mete en gids. Je kunt ook vanaf Iquitos naar de Braziliaanse of zelfs Colombiaanse grens reizen door de Amazone jungle. Er bestaan mooie en verschillende programma’s maar ze zijn wel duur met prijzen varierend van 400 tot 1200 dollar. Iquitos heeft tevens een bruisend nachtleven.

Iquitos & bijzondere jungletours

Iquitos is de vijfde grote stad van Peru met ruim 400.000 inwoners, en ligt in het regenwoud van het Amazone gebied. Deze koloniale stad is alleen bereikbaar over het water of door de lucht. Er zijn wel een aantal wegen, maar die lopen twintig kilometer buiten de stad dood in de jungle. Auto’s zijn hier dan ook het ultieme statussymbool. Wie zich (nog) geen auto kan veroorloven, rijdt op een brommer of heeft een gemotoriseerde riksja, een mototaxi.
Venetiaans PeruIquitos wordt ook wel het Venetië van Peru genoemd omdat veel huizen op houten palen in het water zijn gebouwd. De stad heeft een gezellig centrum met restaurants, terrassen en pleinen. Deze junglestad is ruim opgezet en er heerst een aangenaam klimaat. Hoewel het er ook flink kan regenen. Wanneer u in deze stad verblijft is een bezoek aan het Casa de Fierro (IJzeren huis) zeker de moeite waard. Dit huis is ontworpen door Gustavo Eiffel, de Franse architect van de Eiffeltoren. Er is een boulevard, de Malecon, langs de rivier waar de inwoners en toeristen de hele avond flaneren en overal flarden muziek om u heen klinken. Iquitos is een goede uitvalsbasis voor expedities door de jungle. Aan de zuidrand van Iquitos ligt Belén. Deze stad wordt wel de drijvende stad genoemd. In het moeras is hier een stad ontstaan van honderden woningen.
Junglecruise
Vanuit Iquitos kunt u met de Aqua Expeditions een junglecruise maken. Dit is een unieke exclusieve ervaring voor een zeer select gezelschap. De boot heeft twaalf luxe suites met airconditioning en grote panorama ramen. Vanaf het water krijgt u een heel andere kijk op de jungle. U vaart de machtige amazone rivier af en komt zo steeds verder het enorme regenwoud in. Iedere dag gaat u van boord onder begeleiding van zeer bekwame gidsen die het gebied als geen ander kennen en u een uitgebreide uitleg geven over de vele dieren en planten die de Amazone rijk is.

Indien u meer informatie wenst over Iquitos, vult u dan het contactformulier in. Onze Peru specialist zal dan zo snel mogelijk contact met u opnemen en u van uitgebreide informatie voorzien. Ontvangt u graag een reisvoorstel voor een reis door Peru waarin Iquitos is opgenomen? Dan kunt u het offerteformulier invullen. Wij maken dan in overleg met u een reisontwerp op maat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten