woensdag 31 augustus 2011

Lima info

Lima
De hoofdstad van Peru is Lima en dit is tevens het culturele en zakelijke centrum van Peru. Lima heeft ruim 7 miljoen inwoners. De stad is overbevolkt en druk. Een groot deel van het jaar is Lima en de omgeving gehuld in de typische Peruaanse kustmist. Toch is Lima zeker een bezoek waard.
De stad is verdeeld in vele districten. Waarvan het centrum van Lima en de wijk Miraflores de belangrijkste zijn voor reizigers. In Central Lima vind je de meest interessante historische gebouwen. Ga hier naar Palacio de Gobierno, het verblijf van de president van Peru, waar om 12.00 uur de wisselingsceremonie plaats vindt van de presidentiële bewakers. De Monasterio de San Francisco is een Franciscanen klooster dat beroemd is vanwege zijn catacomben en zijn opmerkelijke bibliotheek. De catacomben bevatten naar schatting 70.000 lichamen.
Het moderne district Miraflores is gelegen op de kliffen en heeft (vaak mistig) uitzicht over de zee. In Miraflores vind je uitstekende hotels, restaurants, winkels en uitgaansmogelijkheden, vandaar dat hier de meeste reizigers verblijven tijdens een bezoek aan Lima. Rondom en in Parque Kennedy is ook in ‘s avonds genoeg te doen. Er is bijvoorbeeld iedere avond een tentoonstelling en soms is ere en kleine kunstmarkt. Tevens kun je in het hart van Miraflores de pre-inca ruines van Huaca Pucllana bezoeken. Het is een fort dat 2000 jaar geleden door de Lima-cultuur werd gebouwd. Wat ook erg spannend is, is een paragliding tour van de kliffen van Miraflores.
Vanuit Lima kun je Pachacamac bezoeken. Dit is een archeologisch complex dat bestaat uit paleizen, tempels en piramides. Elk paleis of tempel staat voor een andere cultuur. Er is een bezoekerscentrum, een klein museum en een café bij de ingang van het complex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten