donderdag 1 september 2011

Het beste van Cuzco

Cuzco is een magische stad om te ontdekken. De straten gaan op en neer en iedere hoek verrast je. De wonderbaarlijk mix van koloniaal en modern nodigt de bezoeker uit om de nevenschikkingen van de Inca architectuur te ontdekken. De stad is zeer kleurvol met rode koloniale daken, witgewaste muren en blauwe deuren en ramen. Mis de fabelachtige Twaalfhoekige Steen niet (zie foto hierboven). Neem de tijd en verken de stad op je eigen ritme, er zijn vele kerken en musea om van te genieten.
Plaza de Armas
Het hart van de stad. Van de Plaza de Armas neemt een wandeltoer je naar de Kathedraal, San Blas Kerk, de Kunstacademie en Q'oricancha, de site van de Zonnetempel.
Qorikancha
De beroemde zonnetempel van Qosqo (Cuzco). Als het 's nachts opgelicht is krijg je een idee hoe het eruit moet gezien hebben toen het met goud bedekt was.
San Blas Kerk
La Companía Kerk
Cusco's meesterwerk op wat eens Inca Huayna Capac's paleis was
De Kathedraal
werd gebouwd over de ruïnes van het paleis van de Inca Viracocha.
Sacsaywaman
De burcht Sacsawayman (wat "tevreden havik" betekent) ligt onmiddellijk boven Cuzco en was vooral beschermd  door drie massieve terrassen muren hoger dan 18 meter en gebouwd in zig-zag vorm om aanvallende krachten te breken.
Kenko
Dit doolhof met een tempel opgedragen aan Moeder Aarde is een uniek centrum voor aanbiddingen en ceremonien. Het wordt ook Q'enqo genoemd.
Puca Pukara
Een fort en uitkijktoren van Cuzco op een strategisch punt op de weg naar de Antisuyo, of Amazonegebieden van het rijk. Het diende ook als een checkpoint op de Incaweg en was een militair en administratief centrum.
Plaza de Armas in Cuzco - Peru
Zicht op de Plaza de Armas van Cuzco

Buiten Cuzco:

Tambomachay
De Incabaden die een belangrijk centrum voor het aanbidden van water zou geweest zijn. De architectuur toont het hydraulische talent en kennis van de Incas.
Laqo, Lanlakuyoq en Kusilluchayoq
Deze worden aanschouwd als uitkijkplaatsen of ceremoniele sites, hier vindt je katachtigen, slangen en vogels in de rotsen gekerfd.
Machu Picchu
De Verloren Stad van de Inca's. Je kan deze schitterende ruïne bereiken door de trein van Cuzco naar Aguas Calientes te nemen ofwel een adembenemende trektocht te ondernemen en het doen zoals de Inca's het deden op de Inca Trail.

Andere "sights" en "excursies":

Pickillacta
De vlooienstad, een belangrijke stad van de Wari of Huari beschaving.
Chincheros
De zondagsmarkt vindt plaats in het midden van het dorp waar Incaontwerp en architectuur in stand gehouden worden.
Valle Sagrado
De Urubambarivier vloeit door een nauwe vallei van het oosten van Pisac tot Ollantaytambo aan de westzijde van de heilige vallei.
Maras
Deze zoutvlakten op de heuvel van een berg waren reeds voor de Incas commerciele bedrijven.
Rafting op de Vilcamayurivier van Huambutyio of Pachar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten