donderdag 1 september 2011

Het Eiland van de Zon (Isla del Sol)

Titicacameer - Isla del Sol Het Eiland van de Zon van het Titicacameer neemt zijn plaats in de geschiedenis in waar het imperium van de Incas, en daaropvolgend de zon, werd geboren. Het ligt dichtbij het rustige stadje Copacabana (Bolivia). Het is weinig bevolkt en je kan het eiland helemaal rondlopen in ongeveer 8 uren.
Gedurende de tocht wordt je beloond op spectaculaire zichten op het Titicacameer en fascinerende Inca ruïnes. Een absolute aanrader is de nacht doorbrengen op het eiland. Ik werd 's nachts getrakteerd op een onvoorstelbare sterrennacht zoals nog nooit gezien had. Het sacrale Titicacameer op zijn best!
Yumani, aan zuidelijke zijde, is de grootste dorp op het eiland en de plaats om de nacht door te brengen. Als je per boot aankomt in Yumani, een mooie overtocht over het Titicacameer van de nabijgelegen stad Copacabana in Bolivia , zal je eerst verwelkomt worden door Incatreden. Er zijn 206 treden die je mee naar boven leiden naar een sacrale stenen fontein met drie bronnen, die fonteinen van de jeugd zouden zijn.
Challapampa -- Een bezoek aan Challapampa zal het hoogtepunt vormen van je bezoek aan Het Eiland van de Zon. Hier vindt je de ruïnes van Chinkana (doolhof). Het is een groot stenen complex vol gangen, die voor seminaries van Inca Priesters zou gediend hebben. Een natuurlijke bron vloeit onder het eiland en verschijnt terug in een sacrale stenen fontein in Yumani.
Op het pad terug naar de dorp van Challapampa, zo'n 100 meter van Chinkana, passeer je een heilige rots, uitgehouwen in de vorm van een poema. Als je verdergaat langs dit pad naar Challapampa, kijk naar beneden: Je zal vlug twee grote voetafdrukken vinden die zouden zijn gemaakt toen de zon op de aarde viel en geboorte gaf aan Manco Capac en Mama Ocllo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten